besparen mobiel

Besparen op mobiele telefoonkosten

Mobieltjes zijn voor vele mensen onmisbaar en worden de kosten ervan vaak vergeten. Maar is een mobieltje echt onmisbaar? Niet zo lang geleden had nog niemand zo’n ding en konden ze perfect leven. Oké, er waren toen meer telefooncellen te vinden. Maar tegenwoordig heeft bijna iedereen een mobiele telefoon waardoor je bijna altijd wel een telefoon kunt lenen. Weet jij precies wat je per maand betaald om mobiel te kunnen bellen? Zijn deze kosten het echt waard? Dan kun je toch nog veel geld besparen op je gsm kosten.

Je mobiele telefoonabonnement niet meer verlengen en je gsm verkopen is de beste manier om veel geld te besparen op je mobiele kosten, maar dit zal voor vele een te grote stap zijn. Wil je toch gebruik kunnen maken van een smartphone, dan kun je nog veel geld besparen. Zo kun je het best alleen betalen voor een simkaart met beltegoed. Een leuke gratis telefoon bij een abonnement klinkt erg leuk, maar eigenlijk is het gewoon een verkapte lening. Het o zo leuke mobieltje kan je zomaar 600 euro kosten. Het is dan ook verstandig om eens na te denken of je die zelfde telefoon zou kopen als je nu 600 euro zou moeten betalen.

Ben je nog niet in het bezit van een telefoon. Dan doe je er goed aan om een iets ouder type telefoon te nemen. Hier kun je ook gewoon mee internetten en bellen, maar het scheelt je honderden euro’s met de aanschaf.

Abonnement aanbieders vergelijken

Door de verschillende aanbieders van telefoon abonnementen met elkaar te vergelijken, kun je op een makkelijke manier geld besparen. Sommige mensen denken dat het beter is om een bekende aanbieder te nemen, maar in werkelijkheid is dit onzin. Veel aanbieders gebruiken namelijk het zelfde netwerk. Veel van deze aanbieders hebben dan ook gewoon het zelfde netwerk als KPN of Vodafone. Sommige prijsvechters zijn zelfs gewoon in eigendom van de bekende netwerken! Het is dan ook geen reden om niet over te stappen omdat je bang bent een slechter bereik te hebben als met je huidige aanbieder. Ga gewoon na welk netwerk ze gebruiken en je weet of dit het zelfde is welke je nu gebruikt op dit moment.