Geld verdienen aan leningen

Banken verdienen kapitalen aan leningen. Er wordt nu een geld bedrag beschikbaar gesteld, waarover in de toekomst rente betaald dient te worden. Hoe hoog de rente is bepaald degene die het geld uit wil lenen, als lener dien je hier mee akkoord te gaan. Hierdoor worden de rijken steeds rijker en de arme steeds armer. Het is dan ook tegenwoordig een sport van grote instellingen en regeringen om mensen in de schulden te krijgen, om zich er vervolgens mee te verrijken.

Geld maakt geld, is een uitdrukking die je wel eens te horen krijgt. Om geld te kunnen lenen zal je geld nodig hebben. De gewone mens heeft helaas niet het geluk dat het geld gedrukt kan worden of dat het gegeven wordt. Je zult dan ook zelf eerst geld moeten verdienen om het later uit te kunnen lenen. Ook is het mogelijk om zelf geld te lenen om dat vervolgens tegen een hogere rente weer uit te lenen.

Spaargeld uitlenen

Over je spaargeld krijg je op het moment bij de bank bijna geen rente. Het is dan ook niet aantrekkelijk om het geld op je bankrekening te laten staan. Een spaarrekening waar een bedrag voor een bepaalde tijd vast staat is al iets beter, maar hier zal je ook niet echt rijker van worden als je de inflatie mee rekent. Een andere mogelijkheid is om geld te lenen aan andere particulieren of bedrijven. Hierbij kun je denken aan personen die even snel een klein bedrag nodig hebben. Maar het kan ook zo zijn dat iemand een goed idee heeft om een bedrijf te starten maar hier kapitaal voor nodig heeft.

Hiervoor kan men naar een bank, maar een andere mogelijkheid is ‘crowdfunding’. Hierbij is er een grote groep mensen die een relatief klein bedrag inleggen. Hierdoor is het voor mensen met weinig geld, toch mogelijk om geld te verdienen door geld uit te lenen. Op https://www.crowdfundwijzer.nl/ zijn verschillende websites te vinden waarbij je terecht kunt om geld te verdienen met crowdfunding. Het is zelfs mogelijk om te beginnen met het uitlenen van enkele tientjes, waardoor het voor veel mensen mogelijk is om geld te verdienen.