schrijven van teksten als werk

Geld verdienen met het schrijven van teksten

Veel bedrijven en mensen zijn opzoek naar mensen die teksten voor hun schrijven. Veel van dit soort bedrijven zoeken mensen die een gerelateerde studie gevold hebben waardoor ze uitmuntende teksten kunnen schrijven. Ander daar in tegen betalen liever een laag bedrag aan mensen om teksten te schrijven waar een foutje in voor kan komen. Denk hierbij aan het schrijven voor een website of webshop.

Het schrijven voor een website kan bestaan uit lange informatieve teksten, maar dit kunnen net zo goed moppen, recepten of spannende verhalen zijn. Bij webshops kunnen dit korte product omschrijvingen zijn. Waardoor je geen ster in schrijven hoeft te zijn om dit werk te kunnen doen. Van zelf sprekend kun je meer geld voor je teksten vragen als jij ook betere teksten kunt schrijven.

Hoe je aan schrijf opdrachten kunt komen

Er zijn op het internet verschillende websites te vinden waar mensen te vinden zijn die opzoek zijn naar tekstschrijvers. Een voorbeeld van zo een website is textbroker.nl. Bij deze website verdien je een vast bedrag per geschreven woord. Het geld wat je per woord kunt verdienen, hangt af van de kwaliteit van jouw schrijven. Hoe betere teksten jij kunt schrijven, hoe meer je dan ook zult gaan verdienen. Om te beoordelen hoe goed jouw teksten zijn, dien je voorbeeldteksten te schrijven. Deze zullen dan beoordeeld worden door de mensen van Textbroker. Zijn jouw teksten beoordeeld dan wordt jouw een aantal sterren toebedeeld. Hoe meer sterren, hoe hoger tarief.

Vervolgens kun jij reageren op advertenties van mensen die opzoek zijn naar teksten. Hierbij wel rekening houdend dat jij alleen kunt reageren op aanbiedingen die binnen jouw aantal sterren ligt.

Een andere manier om aan opdrachten te komen is om jezelf in te schrijven bij een website zoals sitedeals.nl. Op deze website is een forum te vinden wat bedoeld is voor website eigenaren. Er zijn dan ook veel mensen te vinden die opzoek zijn naar teksten. Je kunt hier zelf een advertentie plaatsen met jouw diensten en jouw tarief, maar je kunt ook reageren op ander advertenties van mensen die juist opzoek zijn naar bepaalde teksten.