onderzoek geld medi

Geld verdienen met medisch onderzoek

Medicijnen dienen getest te worden voordat ze de grote markt opgaan, hiervoor worden vaak proefdieren gebruikt, maar in een later stadium ook mensen die als proefkonijn gebruikt worden. Vindt jij het niet erg om je lichaam bloot te stellen aan medicijnen waarbij het nog niet 100% zeker is wat voor slechte uitwerkingen ze hebben. Vind je het ook niet erg dat ze met enige regelmaat bloed bij je afnemen, dan is het meedoen aan een betaald medisch onderzoek misschien iets voor jou.

Hoe werkt zo’n onderzoek

Er zijn websites zoals Medians waarbij je verschillende ‘vacatures’ voor medische onderzoeken kunt vinden. Ook zijn er advertenties in kranten en tijdschriften te vinden, waarbij men opzoek is naar proefpersonen. De websites zijn het makkelijkst in gebruik. Hier vindt je een overzicht met de verschillende onderzoeken en kun je snel bekijken of jij voldoet aan de eisen die men stelt.

Zo zijn bepaalde onderzoeken alleen voor vrouwen of juist alleen voor mannen boven een bepaalde leeftijd. Gezonde mensen of juist mensen met een aandoening. Rokers zijn ook niet altijd toegestaan en voor sommige onderzoeken dien je een bepaald gewicht te hebben.

Een maal het onderzoek gevonden waar jij aan mee wilt doen en waarbij je aan de eisen van de opdrachtgever voldoet. Dan hoef je alleen nog maar een online aanmelding te doen en zal er contact met je opgenomen worden. Dit is vaak telefonisch om nog een aantal vragen te stellen. Hierna volgt een test dag, waarbij er gecontroleerd wordt of jij de persoon bent die ze zoeken. Hierbij controleren ze jouw gezondheid, gewicht of andere aspecten die belang zijn voor het onderzoek. Ben je door de keuring dan zal je bericht krijgen voor een opname. De opnamen kan een dag zijn, maar vaak komt het voor dat het meerdere dagen gaat. Daarnaast dien je vaak ook nog meerdere keren terug te komen voor controle.

Wat verdient het als proefkonijn

De verdiensten van proefpersonen verschilt enorm van een paar tientjes tot duizenden euro’s. Het ligt er maar net aan hoe specifieke groep men nodig heeft en hoelang men dient terug te komen en overnachten. Zoekt men bijvoorbeeld alleen vrouwen van tussen de 45 en 50 jaar die een gewicht hebben van onder de 50 kg, die niet roken en last hebben van een bepaalde aandoening. Dan blijven er maar weinig mensen over die voldoen aan de eisen, waardoor het moeilijk is om mensen te vinden. Om de kans te vergroten dat mensen mee gaan doen aan het onderzoek, worden de bedragen die uitgekeerd worden verhoogd. Dien je ook nog eens 10 keer te overnachten en 20 keer terug te komen voor controle, dan kun je rekenen op een flinke vergoeding van duizenden euro’s.