geld met boeken

Met boeken geld verdienen

Er zijn verschillende manieren waarmee je geld kunt verdienen met boeken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je eigen boek te schrijven, andere boeken te promoten of tweedehands boeken te verkopen. Het mooie van al deze mogelijkheden is dat ze niet erg moeilijk zijn om te doen en hierdoor voor veel mensen er wel een mogelijkheid bestaat om geld te verdienen met boeken.

Zelf een boek schrijven en er geld mee verdienen

Kun je aardig schrijven en heb je verstand van een bepaald onderwerp of weet je leuke boeiende verhalen te schrijven. Dan bestaat er voor jou de mogelijkheid om je eigen boek uit te brengen en hier geld mee te verdienen door deze te verkopen. Er zijn tegenwoordig veel bedrijven te vinden waarbij jij een boek uit kunt brengen. Bij sommige van dit soort bedrijven is het zelfs mogelijk om eerst een klein aantal boeken uit te geven en waarbij de uitgever ook voor de verkoop van de boeken zorgt.

Door de komt van het internet is het tegenwoordig echter niet nodig om je boek uit te geven op papier. Het kan namelijk ook door het uit te geven als een e-book, waarbij de tekst geleverd wordt in een pdf bestand. Hierdoor bespaar je niet alleen kosten, maar kun je ook op een makkelijke manier een groot publiek bereiken om jouw boek te verkopen.

Geld verdienen met andere boeken promoten

Er bestaan mogelijkheden om geld te verdienen met het promoten van iemand anders boek of e-book. Bij deze mogelijkheden kun je een percentage verdienen voor ieder verkocht boek. Deze boeken kun je promoten via jouw eigen website of blog, maar er bestaan ook mogelijkheden om boeken te promoten via advertentie websites zoals marktplaats. Het promoten van dit soort boeken gaat door middel van affiliatie links. Dit zijn url’s met een jouw unieke code er in verwerkt. Koopt iemand een boek via jouw affiliatie link, dan kan de verkoper makkelijk bekijken dat die verkoop via jouw gekomen is, waarop jij jouw commissie zult ontvangen. Zo heeft bijvoorbeeld bol.com ook een affiliatie programma, waarbij jij geld kunt verdienen met het promoten van boeken die daar te koop zijn.

Tweedehands boeken met winst verkopen

Heb je thuis oude boeken liggen dan kun je deze verkopen via een markt, maar veel makkelijker is het om via het internet boeken te verkopen. Je kunt boeken verkopen op verschillende online marktplaatsen, advertentie en boeken websites. Heb je zelf geen oude boeken meer, dan hebben mensen in jouw omgeving vaak nog wel een boek liggen. Anders is het altijd ook nog mogelijk om grote verzamelingen boeken online te kopen voor een zacht prijsje. Om ze vervolgens zelf per stuk weer door te verkopen. Dit soort partijen met boeken zijn vaak ook te vinden op de online marktplaatsen.