Snel geld sparen door te besparen op verzekeringen

Geld sparen is een handige manier om wat minder financiële stress te ervaren. Krijg je te maken met een onvoorziene financiële tegenvallen, dan kun je deze makkelijk opvangen als je voldoende gespaard hebt. Het nadeel van sparen is dat het voor sommige mensen moeilijk is omdat ze gewoonweg te weinig geld verdienen om geld te kunnen sparen. Andere mensen vinden het gewoon moeilijk om niet al hun geld direct weer uit te geven. Voor al deze mensen is het geld sparen door te besparen een goede manier om toch geld achter de hand te hebben voor als je het nodig hebt op een later tijdstip.

Verzekeringen nalopen

Veel Nederlanders houden van zekerheid, als het mogelijk is verzekeren wij ons graag voor onvoorziene financiële problemen. Op deze manier komt het voor dat mensen zomaar 10 verzekeringen kunnen hebben. Maar zijn al deze verzekeringen wel nodig? Dat is iets wat je maar weinig te lezen krijgt. Verzekeraars laten maar al te graag weten wat voor gevaren er bestaan en hoeveel dit je wel niet gaat kosten als je niet verzekerd bent. Ze zullen je alleen nooit vertellen dat je goud geld verdienen aan de verzekeringen en dat je sommige verzekeringen net zo goed niet kunt nemen of dat je dubbel verzekerd bent.

Het is dan ook verstandig om eens na te gaan welke verzekeringen je allemaal hebt lopen. Ga dan eens na op het internet of het verstandig is om die verzekering te houden. Zo zijn sommige verzekeringen niet echt handig om te nemen. Zoals bijvoorbeeld een begrafenisverzekering, hier voor in de plaats kun je ook zelf een maandelijks bedrag sparen. Hier houd je meer aan over dan een verzekering. Ook een reisverzekering wordt vaak afgesloten terwijl deze lang niet uitkeert wat je zou verwachten. Zo zijn er verschillende uitsluitingsclausules en wordt er vaak uitbetaald naar dagwaarde. Hierdoor zal je voor veel producten maar een heel klein bedrag terug krijgen, waardoor je maar een heel klein risico hebt afgekocht. Een tandartsverzekering is vaak ook erg leuk, maar wat wordt er nu daadwerkelijk uitbetaald en hoe groot is de kans dat je kosten hoger zullen zijn in een jaar? Het zal je verbazen dat er een hoop verzekeringen vooral handig zijn als je zelf geen geld kunt sparen, maar als je zelf de bedragen spaart vaak goedkoper uit bent.

Soms komt het voor dat verschillende verzekeringen het zelfde risico dekken. Zo zijn er autoverzekeringen die ook pechhulp bieden, hierdoor is een anwb lidmaatschap overbodig. Ook ben je met sommige verzekeringen op reis ook verzekerd. Denk hierbij aan je ziektekostenverzekering die ook in het buitenland geldig is voor Nederlandse tarieven.

Besparen door over te stappen

Ben je al jouw verzekeringen nagegaan, dan doe je er goed aan om eens te kijken of jouw verzekeraar wel de voordeligste is. Op internet zijn er verschillende websites te vinden die verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Het is verstandig om verschillende websites te bezoeken, omdat niet altijd alle verzekeraars op een bepaalde website vermeld worden.

Door over te stappen van verzekeraar is het mogelijk om maandelijks veel geld te besparen. In het verleden dacht men vaak dat je het best alles bij 1 verzekeraar kunt hebben, maar vandaag de dag kan je dat zomaar honderden euro’s extra kosten.

Overstappen van ziektekosten verzekeraar

Het is sterk aan te raden om ieder jaar weer je ziektekosten verzekeraar eens onder de loep te nemen. Je kunt namelijk aan het eind van ieder jaar overstappen van verzekeraar. Dit kan je makkelijk enkele tientallen euro’s per maand schelen, terwijl er precies het zelfde verzekerd wordt.