Stoppen met roken bespaard erg veel geld

Roken wordt steeds duurder en duurder. De overheid zorgt er voor dat er steeds meer belasting betaald dient te worden om te roken. Het is zelfs zo erg veel dat je per sigaret € 0,23 aan belasting betaald in de vorm van accijns en BTW. Er zijn veel mensen die een pakje sigaretten per dag roken of zelfs meer. Een pakje met negentien sigaretten per dag roken zorgt er voor dat je per dag € 4,43 uitgeeft aan belasting. Als roker kan het dan ook zo maar zijn dat je maandelijks meer dan 130 euro extra aan belasting betaald.

De prijzen van tabak zullen dan ook naar alle waarschijnlijkheid de komende jaren blijven stijgen. Dit terwijl er juist veel mensen in armoede roken. Soms is het zelfs zo dat er geen geld over is voor voedsel, maar dat er wel voor een week shag in huis aanwezig is. Een erg treurige zaak!

Stoppen met roken is dan ook een goede optie. Niet alleen zal je een stuk gezonder worden, maar je portemonnee zal er beter gevuld van worden. Per rokend persoon is er vaak makkelijk 75 euro per maand te besparen. Rook je met zijn tweeën, dan bespaar je al snel 150 euro per maand. Met dit geld kun je natuurlijk enorm veel voedsel kopen als je een beetje oplet waar je het koopt. Met een beetje handigheid is het zelfs mogelijk om voor dat bedrag de gehele maand voorzien te zijn van voedsel.

Geen geld maar toch niet willen stoppen

Jammer genoeg is roken een verslaving, waar je niet heel makkelijk van af komt. Maar waar een wil is, is een weg. Het is maar net hoe graag je geld over wilt houden. Er zijn genoeg mensen die succesvol gestopt zijn met roken, het is dan ook een kwestie van doorzetten en voldoende gemotiveerd zijn om daadwerkelijk te stoppen. Er wordt dan ook wel eens gezegd dat iemand die rookt, niet echt arm is. Op deze website IK STOP is veel informatie te vinden over het stoppen met roken. Ook is er te lezen hoeveel geld mensen hebben bespaard die gestopt zijn met roken.