leven onder de armoedegrens_2

Veel mensen leven onder de armoedegrens

Het kan iedereen in zijn of haar leven overkomen. Een periode meemaken waarbij het budget voor levensonderhoud niet zo groot is. Zelfs in Nederland leven er vele mensen onder de armoedegrens, die voor Nederland staat op een inkomen van minder dan 971 euro per maand. Als je zelf een goede baan hebt als Nederlander, dan zou je niet verwachten dat er zo veel armoede zal bestaan. Bij mensen die in armoede leven, denk je al snel aan asielzoekers, werklozen en mensen met een beperking. Maar er zijn ook vele zelfstandige ondernemers die een laag inkomen hebben. Dan zijn er nog mensen die wel een goed inkomen hebben, maar maandelijks veel geld kwijt zijn aan schulden.

Je zal dan ook niet snel denken dat er in ons lang in het jaar 2014 1,2 mensen onder de armoedegrens leefden. Het jaar er voor waren het zelfs 500.000 mensen meer! Statistische gezien zijn er dan ook 76 mensen op de 1000 die onder deze grens leven.

Voldoen in levensonderhoud met een klein budget

Gelukkig zijn er in Nederland vele subsidie mogelijkheden beschikbaar waardoor je met een klein budget nog kunt blijven wonen, studeren, reizen en eten. Tevens zijn er een aantal voedsel en kleding banken in het leven geroepen waar mensen met een laag inkomen gratis voedsel en kleding op kunnen halen. Helaas worden deze steeds door meer mensen bezocht zodat er bij sommige voedselbanken eigenlijk te veel mensen komen.

Leef je zelf met een laag budget, dan doe je er ook goed aan om op je uitgave patroon te letten. Zo zijn er op vele mogelijkheden om geld te besparen. Ze zullen niet allemaal even prettig zijn, maar ze zorgen er wel voor dat je financieel iets meer ruimte krijgt. Wil jij het financieel iets ruimer hebben, dan doe je er goed aan om de tips op deze website eens door te nemen.