Geld verdienen met poseren

Kun jij goed stil zitten en ben je niet al te preuts, dan is het goed mogelijk om geld te verdienen met poseren. Kunstenaars zijn vaak opzoek naar modellen, dit zijn vaak modellen die naakt dienen te zijn, maar het kan ook goed voorkomen dat je gekleed model kunt staan. Alleen komt het vaker voor dat men betaald voor modellen die ook naakt gaan, dit komt doordat er hier minder makkelijk mensen voor te vinden zijn.

Bij het naakt poseren hoef je niet meteen te denken aan seksuele poses. Vaak gaat het om een elegante houding waarbij er niet eens zo veel zichtbaar is. Natuurlijk zijn er ook wel eens mogelijkheden waar juist wel seksuele posities aangenomen dienen te worden, maar deze zijn sterk in de minderheid.

Wat maken kunstenaars van jou

Meestal dien je te poseren voor kunstenaars die een schilderij van je maken. Ook kan het voorkomen dat een kunstenaar een beeld van een stukje van je lichaam wilt maken. Echter is het vaker een schilderij of een tekening die gemaakt wordt.

Naakt voor veel mensen

Heb je er geen problemen mee om naakt te poseren voor veel mensen. Dan is het ook mogelijk om model te staan voor een grote groep studenten. Diverse mensen zullen dat tegelijkertijd een tekening of schilderij van jouw maken.

Hoe kom ik aan dit werk?

Je kunt via zoekmachines opzoek gaan naar verschillende kunstenaars en deze een email sturen. Stuur hierbij ook direct verschillende foto’s van jezelf me zodat men direct kunnen beoordelen of ze naar iemand zoals jij opzoek zijn. Een andere manier om opdrachten te krijgen is op zoek gaan naar universiteiten waar men opleidingen geeft voor kunstenaars of websites waar cursussen schilderen en dergelijke aangeboden worden. Door hier ook je e-mail na toe te sturen, vergroot je jouw kansen op opdrachten.